Blog

Μαΐ 18
ΦΠΑ ΕΣΤΙΑΣΗ ΤΡΟΦΙΜΑ

Αλλαγή ΦΠΑ σε εστίαση & τρόφιμα

Από τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, ισχύει η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στα τρόφιμα και στην ενέργεια.

Σύμφωνα με σχετική ρύθμιση που ψηφίστηκε την Τετάρτη 15.05.2019 στη Βουλή, μετατάσσονται σε μειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α. 13% από 24%, μεταξύ άλλων βασικών ειδών διατροφής, είδη ζυμαρικών, ψαριών, αλάτι, ξύδι, διάφορα παρασκευάσματα διατροφής με βάση τα δημητριακά, τα αλεύρια, τα άμυλα, παρασκευάσματα για σάλτσες, σούπες και ζωμούς κλπ.

Τέλος, επανέρχεται η εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. στην εστίαση, με την υπαγωγή στο συντελεστή αυτό της εκμετάλλευσης καφενείων, καφετεριών, ζαχαροπλαστείων, εστιατορίων, ψητοπωλείων, οινομαγειρείων και λοιπών συναφών προς αυτές επιχειρήσεων πλην των κέντρων διασκέδασης. Τα αλκοολούχα και μη αλκοολούχα ποτά, οι χυμοί και τα ροφήματα (π.χ. καφές) παραμένουν στο 24% ΦΠΑ. Το νερό, συμπεριλαμβανομένου και του μεταλλικού, παραμένουν στο μειωμένο συντελεστή.

 

Παραμετροποίηση μηχανογραφικού συστήματος και ταμειακών μηχανών

Τη Δευτέρα 20.05.2019 θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες αλλαγές στα συστήματα μηχανογράφησης, καθώς επίσης και στα τμήματα των ταμειακών μηχανών. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση επικοινωνήστε μαζί μας (2283021201).

#komvosb2b #komvosEstiasi